Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

NAJNOVIJE OBJAVE

VIŠKA AVANTURA Pisala: Jana Sirić Podrug, Ligina volonterka

Osim splitskih osnovnoškolaca volimo posjetiti i naše Višane, imali smo za to priliku krajem prošle školske godine. Kroz smijeh i igru prošli smo radionice, a ni mi volonteri se nismo[…]

Saznaj Više
Istaknuta slika za objavu - Izložba na stranici Liga za prevenciju Ovisnosti

VEĆ 10 GODINA MOŽEMO, HOĆEMO, DJELUJEMO!

Na Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa koji se obilježava 26.lipnja, u Klubu Zona otvorena je izložba fotografija koju smo postavili zajedno s Centrom zapružanje usluga u[…]

Saznaj Više

MOĆNI POMAGAČI – ZAVRŠETAK PROJEKTA

Liga za prevenciju ovisnosti je u partnerstvu sa Hrvatskom asocijacijom za neurolingvističkoprogramiranje, a uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave , od svibnja 2022. do svibnja Tijekom proteklih godinu dana[…]

Saznaj Više

PREVENTIVNE RADIONICE U OSNOVNIM ŠKOLAMA 2022./2023.

PREVENTIVNE RADIONICE U OSNOVNIM ŠKOLAMA 2022./2023. Iza nas je još jedna uspješno odrađena školska godina. Održali smo čak 54 prevetivne radionice u 6 osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije: OŠ Supetar, OŠ[…]

Saznaj Više

USLUGE ZA KORISNIKE

PSIHOLOŠKO SAVJETODAVANJE

Liga za prevenciju ovisnosti nudi mogućnost individualnog savjetovanja uz profesionalnu stručnu pomoć i podršku. Savjetovanje je namijenjeno pojedincima koji se bore s problemom ovisnosti, kao i njihovim obiteljima te osobama koje su odslužile zatvorsku kaznu i njihovim obiteljima.

GRUPE PSIHOSOCIJALNE PODRŠKE

Grupa podrške zamišljena je i realizirana kao ciklus radionica koje obuhvaćaju različita područja i teme s ciljem jačanja samopouzdanja, samopoštovanja i stjecanja vještina za osobni i budući profesionalni razvoj. Psihosocijalna podrška namijenjena je ovisnicima koji su u tretmanu rehabilitacije te onima koji su u izvanbolničkom tretmanu.

EDUKACIJE I INFORMIRANJE

Liga kontinuirano provodi edukacije s ciljem obrazovanja i informiranja građana o prevenciji, problemu i posljedicama ovisnosti. Predavanjima, radionicama i edukacijama informiramo učenike, roditelje, nastavnike, ovisnike i mnoge druge u svrhu sprječavanja prevencije ovisnosti te poticanja veće zapošljivosti socijalno osjetljivih skupina.

O NAMA

Liga za prevenciju ovisnosti djeluje preko 20 godina na području prevencije rizičnih ponašanja i socijalne isključenosti. U suradnji sa zdravstvenim, obrazovnim i ustanovama socijalne skrbi razvili smo preventivne programe koji su implamentirani u obrazovne i zdravstvene ustanove u Splitsko dalmatinskoj županiji i na nacionalnoj razini. 

IZJAVE NAŠIH VOLONTERA

Zašto volontiran? Zašto trošin svoje „dragocjeno vrime“ na nešto nepotrebno? Razlog je i više nego zadovoljavajuć. Liga je moje misto sriće i osobnog mira, di me uvik dočeka nasmijana ekipa velikog srca. Pored cile atmosfere nemojmo zanemarit i svrhu volontiranja. Osobi koja ne volontira ne mogu objasnit taj „volonterski feeling“ nakon kojeg se smijete ka debil jer se napokon osjećate ispunjeno. Za sve vas koji još niste iskusili, iskreno vam preporučan da pokažete malo srca i kroz djela. 

M.S. (18)

Volonterka

Što meni znači volontiranje? Hmm, volontiram prvenstveno zbog sebe, zbog toga što me to čini sretnim, jer pomažem djeci naučiti razlikovati dobro od lošega, a uz to i učim nešto novo od naših mentorica i koordinatorica. Onda naravno volontiram i zbog predivnih mentorica jer ih tako ne činim samo ja nego svi volonteri sretnima. I zbog društva, jer se prihvaćamo bez obzira u koliko smo segmenata tj. područja različiti; ali ja sam samo jedna kapljica u cijelom oceanu.

R.C. (17)

Volonter

Baš kad se razočaraš u ovaj svit materije, zbog čistog viška slobodnog vrimena dođeš na sastanak Lige i sve što si do sad mislia o mladima naše generacije padne u vodu. Shvatiš da zapravo nismo toliko zatucani i zatrovani negativnošću ka šta svi misle. Pronađeš malu grupicu sada već prijatelja s kojima bez trunke srama možeš iznit svoje mišljenje pa tako postanete jedna mala happy family koja zajedno širi vidike. A sami se ne bi nikako spojili. Nasmiješ se, isplačeš se, razmišljaš, preispituješ i podiliš to s ostalima. To je za mene smisao volontiranja – samo dobra vibra!

Anonimno

Volonter

POSTANI VOLONTER LIGE

SOCIJALNO UKLJUČIVANJE

Socijalne usluge su sve aktivnosti, mjere i programi namijenjeni sprečavanju, prepoznavanju i rješavanju problema i poteškoća pojedinaca, obitelji, skupina i zajednica te poboljšanju njihovog života u zajednici.

PREVENCIJA RIZIČNIH PONAŠANJA

Ovaj program usmjeren je na roditelje, djecu, mlade, stručne suradnike i djelatnike u odgojno-obrazovnim i ustanovama socijalne skrbi, djelatnike i članove drugih organizacija civilnog društva i na sveukupnu javnost.

KREIRANJE JAVNIH POLITIKA

Kreiranje javnih politika postižemo umrežavanjem sa srodnim udrugama.
U svakom od naših projekata zastupljene su aktivnosti kojima želimo aktualizirati određenu problematiku te zajedničkim djelovanjem s ostalim sudionicima doprinijeti rješavanju nastalih problema

RAZVOJ  VOLONTERSTVA

Od početka djelovanja Lige volonteri, svojim specifičnim znanjima i vještinama, pružaju nezamjenjiv doprinos razvoju organizacije, kvaliteti i opsegu naših aktivnosti, a Liga im kontinuirano pruža edukativnu i razvojnu podršku.

PROJEKTI

ljubav ne boli

restart

može i drugačije

EMA

rastemo

mogu hoću djelujem

novi level

birajte roditeljske bitke

Broj volontera

Broj volonterskih sati

broj održanih radionica

broj izravnih korisnika

KONTAKT

Ulica bana Josipa Jelačića 4
+385 21 346 966
+385 21 314 412
liga@liga.hr
OIB : 45109427275
IBAN : HR34 240 7000 1100 566 582