Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Biblioterapija

Biblioterapija u prijevodu s grčkog znači terapija knjigom. Koristila se još u staroj Grčkoj kada je tragedija bila propisivana za manične, a komedija za depresivne pacijente. Riječ je o jednom od oblika art terapije koja se razvila iz preporuka knjiga za pojedine brige i probleme. Prakticira se kao planirana i metodološki pripremljena upotreba književnih djela u savjetodavnom (grupnom) radu. Primjenjiva je u radu sa svim dobnim skupinama, od ranog djetinjstva do duboke starosti i posljednjih trenutaka života. Ne traži velika materijalna ulaganja, a dobrobit koju korisnici i korisnice od nje imaju je neprocjenjiva. 

U sklopu projekta LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 provest ćemo edukaciju Biblioterapija. Edukacija je namijenjena stručnjacima i volonterima koji direktno rade s ranjivim skupinama – ovisnicima, zatvorenicima, mladima s problemima u ponašanju.

Projekt LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima Ureda za udruge putem Natječaja Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, UP.04.2.1.11, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.–2020.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

 

%d blogeri kao ovaj: