Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Hrvatska volontira

Ovih dana HRVATSKA VOLONTIRA, a Liga trenutno volontira na čak tri lokacije: u NP Krka, na Braču i u Splitu!

U tijeku je prva volonterska akcija u sklopu projekta ‘‘VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE” – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode – izgradnja suhozida u NP Krka u kojem sudjeluju volonteri učenici Obrtne tehničke škole Split, Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira te korisnici/e Centra za pružanje usluga u zajednici Split. Projekt je financiran u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda čiji je nositelj Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita, a Liga jedan od partnera.

Skoknuli smo malo i do Brača gdje Ligini volonteri – educirani vršnjaci edukatori pod mentorstvom Ligine djelatnice Lidije upravo održavaju dvije preventivne radionice za učenike 8. razreda osnovne škole Supetar na temu Kockanje i klađenje. Naši dragi Lovro i Petar su i pozitivan primjer učenicima jer promiču volontiranje kao mogućnost za aktivan angažman i kvalitetno provođenje slobodnog vremena učenicima iz OŠ Supetar.

Volonteri trećeg tima imali su priliku na jedan dan postati soboslikari/-ice i u zajedničkom druženju s korisnicima/-icama Centra za pružanje usluga u zajednici, pod budnim okom naše djelatnice Antonie i odgajatelja Nikole, bojati prostore u kojima korisnici/-ice borave. Ovo je još jedna prilika za sudionike/-ice akcije da pokažu prepoznavanje važnosti aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici i njeguju vrijednosti solidarnosti, prihvaćanja različitosti i tolerancije te daju svoj doprinos u smislu povezivanja i inkluzije.
Možemo biti jači, VOLontIrajMO!