Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Ljubav na prvi pogled

 

🐶🐱🐾

Jučer smo, zajedno sa štićenicima Dječjeg doma Maestral posjetili utočište i zakladu za zaštitu životinja Bestie u Kaštel Sućurcu.
Veselo mašući repom, dobrodošlicu su nam iskazali, stari dobri pas Šarki, živahni Luks i kujica Mila koja je umiljata baš kao i njeno ime.
Osim volonterke Une, Irkinje hrvatskog podrijetla, koja nam je pričala o svojoj velikoj ljubavi prema životinjama imali smo čast upoznati i dvoje volontera iz daleke Australije.
Djeca Doma Maestral, vrlo su strpljivo i zainteresirano slušala izlaganje o radu udruge i načinu života životinja u skloništu.
Ipak, prve osmjehe na njihovim licima, izazvao je, tek bliski susret sa psima. Osjećati se voljeno i prihvaćeno jedna je od najvažnijih ljudskih potreba, a upravo psi su oni koji daju takvu ljubav. Veze koje se stvaraju između pasa i djece imaju pozitivan utjecaj na psihološki razvoj djetetove osobnosti, osobito na socioemocionalni razvoj. Već nakon nekoliko minuta druženja sa psima svi smo se osjetili bolje raspoloženi i komunikacija je postala puno opuštenija i spontanija.
Uz puno razdraganosti i veselja pokušali smo posvetiti pažnju svakom tom predivnom stvorenju, koja iako žive u odličnim uvjetima, ipak čekaju i žele nekog tko će doći po njih i odvesti ih u svoj dom. Nije bilo lako rastati se od novih prijatelja, ali nadamo se da će ovakvih posjeta biti još i to vrlo skoro. 🥰
 
Photo credits: Andrea Marta Kaer