Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Danas obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Obilježavanje ovog dana ima za cilj upozoriti javnost na sverastući problem zlouporabe droga te pozvati sve aktere na svjetskoj i nacionalnoj razini za aktivno uključivanje u postizanju zajedničkog cilja.

Izvješće o drogama za 2018. Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti (EMCDDA) pokazuje da 80% ovisnika u Hrvatskoj čine opijatski ovisnici. Po konzumaciji marihuane i psihoaktivnih droga smo iznad europskog prosjeka. Posljednjih pet godina u Hrvatskoj je zabilježen porast konzumacije kokaina, MDMA-a i amfetamina za skoro tri puta. Kad je riječ o kanabisu, najčešće korištenoj drogi u Europi, procjenjuje se da oko 10% odrasle populacije svakodnevno koristi tu drogu.

U sklopu svog redovnog rada Liga za prevenciju ovisnosti nudi mogućnost savjetovanja i psihosocijalne podrške za ovisnike i njihove obitelji, mlade u riziku za razvoj ovisnosti i njihove obitelji te za sve koji imaju potrebu za razgovor o ovom problemu.

Stručni tim Lige čine psihologinja, socijalna pedagoginja i teologinja. U Liginom savjetovalištu stručni tim pruži uslugu savjetovanja za prosječno 200 osoba godišnje.
Savjetovanje je potpuno anonimno, a dobrodošao je svatko tko ima potrebu za razgovorom o problemu ovisnosti.

%d blogeri kao ovaj: