Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Edukacija – Menadžment inkluzivnih volontera

Prethodni tjedan održana je edukacija Menadžment inkluzivnih volontera kroz koju smo definirali vođenja i uključivanja pripadnika marginaliziranih skupina u program volontiranja organizacije.

Edukacija je osmišljena kako bi pružila informacije i korisne alate pri postavljanju i razvoju inkluzivnih volonterskih programa, ali i kako bi uz vježbe, kreativne radionice i primjere iz svakodnevog života zaposlenike i volontere organizacija dodatno približila inkluzivnim volonterima. U dva susreta naučili smo kako identificirati inkluzivne volontere, koje strategije primjenjivati u radu s istima, kako prepoznati mogućnosti, izazove i spremnost organizacije za uključivanje volontera iz ranjivih skupina te koje su prednosti inkluzivnog volonterstva za samog volontera, za organizaciju, ali i širu zajednicu.

Sudjelovalo je četrnaest polaznika i polaznica iz udruga Liga za prevenciju Split, ANST 1700, Terapijska zajednica Mondo Nuovo, Udruga Porat, Udruga Ardura, Udruga Mladi u EU i Udruga Mentor.

Edukacija Menadžment inkluzivnih volontera provodi se u sklopu projekta LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028. Svrha je naučiti sudionike/sudionice, koji rade ili planiraju raditi s ovim skupinama, kako prepoznati i potaknuti na uključivanje u volonterske aktivnosti te im na taj način omogućiti prvi korak u aktivnijoj ulozi u društvu.

Projekt LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima Ureda za udruge putem Natječaja Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, UP.04.2.1.11, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr