Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

MOŽE I DRUGAČIJE

Može i Drugačije

Projekt „MOŽE I DRUGAČIJE“ provodi se od 2014. godine. Cilj projekta je sustavno i kontinuirano međusektorsko provođenje programa prevencije nasilja nad i među mladima u sustavu socijalne skrbi kroz edukaciju o metodama nenasilnog rješavanja sukoba, a u skladu sa strateškim dokumentima; Nacionalni program za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine; Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji 2017. do 2022. godine; Program aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Domom za odgoj djece i mladeži Split/ Centrom za pružanje usluga u zajednici Split. Korisnici projekta su mladi iz Centra za pružanje usluga u zajednici Split, dobi od 16 do 19 godina, heterogene spolne strukture jer se aktivnosti projekta održavaju u dvije skupine – muškom i ženskom odjeljenju. Korisnici su u projektne aktivnosti uključeni putem radionica treninga životnih vještina, a po potrebi nudi im se i individualno savjetovanje. Za mlade organiziramo kreativne radionice, filmske večeri, kao i radionicu bubnjanja koje provode vanjski suradnici. Motivirani korisnici imaju mogućnost uključiti se u Ligin volonterski tim te kroz kontinuiranu edukaciju postati vršnjaci edukatori.

Projekt je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih/ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.