Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Edukacija – Upravljanje stresom i krizne intervencije, 2. modul

Ponovno smo okupili kolege iz Udruga Anst 1700, Terapijska zajednica Mondo Nuovo, Udruga Porat, Udruga Ardura, Udruga Feniks Split, kako bi proveli drugi od četiri modula edukacije Upravljanje stresom i krizne intervencije. Edukaciju je još jednom održala Sandra Čanić, psihologinja i Gestalt psihoterapeutkinja.

Uz teorijsku obradu teme stresa (podjela, Joharijev prozor, biti u kontaktu sa sobom, funkcionalnost, prisutnost, autentičnost, reakcije i upravljanje stresom, načini smanjenja stresa, razum i osjećaji, empatija, storytelling, unutrašnji polariteti, razboritost i kreativne tehnike), radilo se individualno i u grupama te je odrađeno nekoliko praktičnih vježbi.

Edukacija Upravljanje stresom i krizne intervencije provodi se u sklopu projekta LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028. Svrha je naučiti sudionike/sudionice kako se funkcionalnije nositi sa stresom, primijeniti stečena znanja o upravljanju stresom u radu s krajnjim korisnicima te naučiti polaznike/polaznice kako pružiti podršku drugima u različitim kriznim situacijama (krizni događaji i katastrofe) u dijelu koji obuhvaća psihološku podršku pogođenim građanima.

Projekt LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima Ureda za udruge putem Natječaja Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, UP.04.2.1.11, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr