Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Edukacija – Upravljanje stresom i krizne intervencije, 3. modul

Prošli tjedan proveli smo treći modul edukacije Upravljanje stresom i krizne intervencije, ovoga puta pod vodstvom Blaženke Klarić, magistre socijalnog rada, sveučilišne specijalistice obiteljske medijacije te koordinatorice Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja za područje županija Splitsko-dalmatinske i Šibensko kninske.

Treći smo modul iskoristili kako bi zaokružili priču o stresu. Osim što smo utvrdili znanja stečena u prethodnim susretima, upoznali smo se s BASIC Ph modelom suočavanja sa stresom te kroz rad u parovima naučili kako nam isti može biti koristan u procjeni i radu s krajnjim korisnicima. Drugi dio modula uveo nas je u temu traumatskih iskustava, odnosno koja je razlika između stresa i traume, na koji način trauma može utjecati na razvoj (ACE studija), što su to hipopobuđenost i hiperpobuđenost te kako raditi s korisnicima dok su u takvim stanjima.

Sudjelovali: Udruga ANST 1700, Terapijska zajednica Mondo Nuovo, Udruga Porat, Udruga Ardura, Udruga Feniks Split.

Edukacija Upravljanje stresom i krizne intervencije provodi se u sklopu projekta LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028. Svrha je naučiti sudionike/sudionice kako se funkcionalnije nositi sa stresom, primijeniti stečena znanja o upravljanju stresom u radu s krajnjim korisnicima te naučiti polaznike/polaznice kako pružiti podršku drugima u različitim kriznim situacijama (krizni događaji i katastrofe) u dijelu koji obuhvaća psihološku podršku pogođenim građanima.

Projekt LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima Ureda za udruge putem Natječaja Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, UP.04.2.1.11, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr