Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

Edukacija – Upravljanje stresom i krizne intervencije, 1. modul

Završen 1. modul edukacije Upravljanje stresom i krizne intervencije.

Protekli tjedan smo u sklopu provedbe projekta LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 proveli prvi modul edukacije Upravljanje stresom i krizne intervencije za zaposlenike/zaposlenice, volontere/volonterke i članove/ lanice udruga koje koje pružaju usluge ovisnicima, bivšim ovisnicima, bivšim zatvorenicima, osobama sa psihosocijalnim teškoćama i mladima s problemima u ponašanju.

Edukacija Upravljanje stresom i krizne intervencije provodit će se kroz četiri modula tijekom četiri mjeseca, a svrha joj je naučiti sudionike/sudionice kako se funkcionalnije nositi sa stresom, primijeniti stečena znanja o upravljanju stresom u radu s krajnjim korisnicima te naučiti polaznike/polaznice kako pružiti podršku drugima u različitim kriznim situacijama (krizni događaji i katastrofe) u dijelu koji obuhvaća psihološku podršku pogođenim građanima.

Prvi modul edukacije održala je Sandra Čanić, psihologinja i Gestalt psihoterapeutkinja.

Na edukaciji je sudjelovalo petnaest polaznika/polaznica iz udruga Liga Prevencija Split, ANST 1700, Terapijska zajednica Mondo Nuovo, Udruga Porat, Udruga Ardura, Udruga Feniks Split.

Veselimo se nastavku zajedničkog učenja i druženja u sljedećim modulima.

Projekt LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama, UP.04.2.1.11.0028 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima Ureda za udruge putem Natječaja Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, UP.04.2.1.11, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr